Görbicz Anita hozta a fontos győzelmet - 2008.12.09 10:58

A magyar női kézilabda-válogatott két góllal, 26-24-re verte Ukrajnát az Eb-középdöntő első fordulójában. A magyarok nem játszottak jól, támadásban csak Görbicz és Szamoránsky teljesített jól. Kiválóan védekeztünk, és kevesebbet hibáztunk, mint az ukránok, holnap jön az olimpiai bajnok Norvégia.

A magyar csapat hagyományosan rossz rajtjához Ukrajna ellen is hű maradt, a középdöntő első mérkőzésén a 10. percben vezettünk először. A magyar kapuban Herr nagyszerűen védett, a csapatvédekezésünk is rendben volt, elöl azonban esetleges volt a mieink játéka. Imre Vilmos már a 12. percben időt kért.

A játékunk nem javult sokat, támadásban változatlanul azon múlt minden, hogy Görbicz ad-e tökéletes passzt valakinek, vagy saját maga betalál-e. Az irányító mellett Szamoránskyt lehet dicsérni, a beálló a falban is kiválóan védekezett, támadásban is belőtte a helyzeteit. Visszatért Vérten Orsolya, az első fordulóban megsérült szélső egy félidőt vállalt.
A magyar válogatott hiába jobb csapat az ukránnál, úgy tűnt, ennek tudata túlságosan megnyugtatta, és a második félidő elején Ukrajna átvette a vezetést. Így Imre Vilmos megint nem halogathatta az időkérést a hajráig. A magyar csapat az utolsó perceket már előnyben játszotta végig, a gólok sorban a magyar irányító zsenialitásából születtek, támadásban szinte egyedül tartotta versenyben a mieinket.

A roppant fontos győzelem megvan [1], ezzel a magyar válogatott pontszámban befogta az esti mérkőzésen Dániával találkozó Norvégiát a csoport második helyén. Ukrajna már biztosan nem juthat a legjobb négy közé. A mieink következő mérkőzésüket az olimpiai bajnok, bombafavoritnak számító Norvégia ellen játsszák, az ukránok ellen mutatott játék biztosan kevés lesz.