Belföld

Hagyományőrző talárnya-szüpítő versenyt rendeznek Nemesbukdácson - 2010.04.27 12:15

Kilencedik alkalommal rendezik meg Nemesbukdácson a hagyományos tavaszi talárnya-szüpítő versenyt. A rendezők idén igencsak kitettek magukért, úgyhogy a megszokott bemutatók mellett a kíváncsi érdeklődők kipróbálhatnak több kézműves foglalkozást is, mint amilyen a csüttyő-mengyerelés, sőt a bátrabbak zsomlyót is kittyanthatnak. Idén külön gondoltak a fiatalabb korosztályra, így családostul is érdemes lesz felkeresni a rendezvényt.

Startol a "Gyerek lakásba nem való" program - 2009.12.02 01:12

A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium indította el több civil szervezettel és a gyámhivatalokkal összefogva. Verő Irén gyermekvédelmi szakember, a program kordinátora a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta: „Tűrhetetlen, hogy egyesek kert nélküli lakásokban, bérházakban, sőt panelekben tartják a gyerekeiket."

Terroristákat fogott az NBH - nagy fehér cápával a magyar nemzetgazdaság ellen - 2009.12.02 01:06

A Nemzetbiztonsági Hivatal emberei a balatonföldvári szabadstrandon kedden reggel öt szíriai állampolgárságú férfira csaptak le, amint azok éppen három nagy fehér cápát (Carcharodon carcharias) eresztettek egy kamionból a Balaton vízébe. Ugyanebben az időpontban értek tetten a szolgálat munkatársai két afgán állampolgárt, amikor azok egy zsáknyi rettenetes nyílméregbékát (Phyllobates terribilis) engedtek szabadon a Pilisi Parkerdőgazdaság területén, Pilisszentlászló közelében.

Visszaszoktató tréning hazatérő magyaroknak  - 2009.12.02 01:09

Egyedülálló tanfolyamot indított a School International, amivel a huzamosabb ideig külföldön tartózkodó, majd Magyarországra visszatelepülő személyeket célozza meg. A tréning tartalmaz pszichológiai elemeket, szituációs gyakorlatokat - mint amilyen a csövesek leszerelése -, illetve egy nap irányjelző nélküli autóvezetést. Gerécsi Károly, az iskola prodzsektmenedzsere ismerteti a koncepciót.

Tovább késik a 4-es metró átadása - 2009.10.15 02:42

Az alagútépít? Bamco konzorcium nemrég elkészült módosított ütemterve 10 hónappal eltolja a 4-es metró befejezésének a határidejét, nyilatkozta az Indexnek Klados Gusztáv, a DBR Metró Projektigazgatóság vezet?je. A késés a Bamco szerint a DBR miatt következett be, a DBR szerint a Bamco a ludas. A vita mintegy 13 milliárd forint kártalanításról szól, ehhez jön még számos milliárdos kötbér, amit a hibásnak kell viselnie.

Drágább a magyar vonatbérlet az osztráknál - 2008.10.19 10:29

Nálunk negyven utazás felett éri meg havijegyet váltani, tőlünk nyugatabbra viszont már négy oda-vissza útnál megterül a bérlet.