Legfrissebb:

Még az idén moziba kerül a Csiga a pókhálóban folytatása - 2010.04.27 12:46

Örülhetnek a Csiga-rajongók, ugyanis legújabb információk szerint már gőzerővel dolgoznak az öt évvel ezelőtt készült kasszasiker folytatásán. A Csiga a pókhálóban második része, a Gigacsiga a megapókhálóban az év végén kerül a mozikba. A készítők az emlékezetes első részt is lepipáló látványvilágot és akciót ígérnek.

Az EU továbbra sem engedélyezi a génmódosított járműveket - 2010.04.27 12:38

Az Európai Unió nem hajlandó engedni az Egyesült Államok nyomásának, és továbbra sem engedélyezi a génmódosított járművek behozatalát az európai piacra. A genetikailag manipulált személygépkocsik több hasznos tulajdonságuk mellett beláthatatlan veszélyforrást is jelenthetnek.

Az új iPhone-nal telefonálni is lehet - 2010.04.27 12:35

Júliusban érkezik Magyarországra az Apple harmadik generációs telefonja, ami forradalmi megoldásokat kínál a mindennapok kommunikációs kihívásaira, de még mindig hiányoznak belőle olyan alapvető funkciók mint a vezetékes telefonálási mód, és a Morse-jeles kommunikáció támogatása. Örömteli hír viszont, hogy a fejlesztők megpróbáltak azoknak is a kedvében járni, akik a telefont telefonálásra akarják használni.

Hagyományőrző talárnya-szüpítő versenyt rendeznek Nemesbukdácson - 2010.04.27 12:15

Kilencedik alkalommal rendezik meg Nemesbukdácson a hagyományos tavaszi talárnya-szüpítő versenyt. A rendezők idén igencsak kitettek magukért, úgyhogy a megszokott bemutatók mellett a kíváncsi érdeklődők kipróbálhatnak több kézműves foglalkozást is, mint amilyen a csüttyő-mengyerelés, sőt a bátrabbak zsomlyót is kittyanthatnak. Idén külön gondoltak a fiatalabb korosztályra, így családostul is érdemes lesz felkeresni a rendezvényt.

Hallatlan! Egyes fémdarabok az óceán felett is le tudnak zuhanni! - 2010.04.27 12:11

Újabb repülésre optimalizált jármű (úgynevezett repülőgép) csapódott be az óceánba. A gép a fizikai törvényeknek engedelmeskedve tegnap hajnali 6 óra 32 perckor a Föld gravitációs középpontja felé mozdult el, majd egészen más fizikai törvényeknek engedelmeskedve a víz felszínén darabokra tört. Ezt a kísérletet Önök is kipróbálhatják, ha otthon, mosogatás közben egy fémkanalat hozzávetőlegesen egy méteres magasságból a mosogatóvízbe pottyantanak.

Startol a "Gyerek lakásba nem való" program - 2009.12.02 01:12

A programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium indította el több civil szervezettel és a gyámhivatalokkal összefogva. Verő Irén gyermekvédelmi szakember, a program kordinátora a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta: „Tűrhetetlen, hogy egyesek kert nélküli lakásokban, bérházakban, sőt panelekben tartják a gyerekeiket."

Türelmetlenségből ütött a két vegetáriánus - 2009.12.02 01:10

A fiatal vegán házaspár (vegán az, aki semmilyen állati eredetű ételt nem fogyaszt – a szerk.) a budapesti Mennyei Béke vegetáriánus étterem pincérét bántalmazta súlyosan a hétvégén. A felszolgálót elmondásuk szerint azért kezdték el ütlegelni, mert az két perc alatt nem hozta ki rendelésüket, a „solar harmony” nyugtató teát.

További hírek:

Mel B-éket megtámadták
Traffipaxokkal lesznek tele az utak
A Wizz Air kibékült Feriheggyel
Tánc vagy elektrosokk?
Két felhőkarcoló egy csuklón
A Ford túladna Mazda-részvényein?

Időjárás:

Kép linkek: